A Microsoft szerint a régimódi írókellékek csak arra jók, hogy visszafogják a fejlődést.

A papír, a ceruza, a toll és a körző elavult eszköznek számítanak, ideje táblagépekre és PC-kre váltani – tartja a Microsoft. A szoftveróriás kanadai oktatási részlegének igazgatója, Lia De Cicco Remu szerint "az iskoláink börtönszerű falakkal körülvett, színekben szegény helyek", ahol "nem igazán izgalmas" a tanulás.

A kréta már a múlté

„Mikor használtak utoljára krétát ahhoz, hogy kifejezzék magukat?” – tette fel a kérdést De Cicco Remu. A gyerekek manapság inkább szöveges üzeneteket küldenek mondta. Az elavult megoldásokat stylus penes tabletekkel lehetne felváltani, hogy így is közelebb hozzák a mai gyermekek világához a tanulást.

Persze De Cicco Remu kizárólag Microsoft által készített termékeket talált alkalmasnak arra a célra, hogy ne legyen többet üzenő füzete a kisiskolásoknak.

Nincs egyedül

Noha De Cicco Remu elég sötét képet festett korunk oktatásáról, nincs egyedül a véleményével.

Egy három éves tanulmány szerint az amerikai középiskolás végzettek 69 százaléka bizonyult felkészületlennek bizonyos főiskolai szakok elvárásaira, egy brit kutatás pedig bebizonyította, hogy a diákok könnyebben megjegyzik a tananyagot, ha érintőképernyős eszközön keresztül találkoznak vele.