Hajszálvékony tévétapétát mutatott be az LG

látás kijelző 3D tv
Visitors wear 3D glasses while watching LG's Ultra OLED (organic light-emitting diode) TV during its unveiling ceremony in Seoul on August 25, 2014. LG Electronics announced the start of sales of the world’s first OLED TV with 4K (3840 x 2160) resolution. LG will begin taking pre-orders for its 4K OLED TV starting this week at the price of 12 million won (11,787 USD), and shipments will start in September. It will roll out the 77-inch version in the fourth quarter. AFP PHOTO / JUNG YEON-JE
Vágólapra másolva!
Az LG 55 colos, papírvékony kijelzője virtuális ablakot nyit a nappaliban.
Vágólapra másolva!

A digitális képkeret lassan a múlté, felváltja a tévétapéta: az LG által bemutatott, 55 colos OLED kijelző mindössze 0,97 milliméter vastag, és úgy hajlik, mint egy poszter, ezért elméletben bárhová fel lehet ragasztani, hogy

virtuális kaput nyisson az egész világra.

A súlyra is mindössze 1,9 kilogrammot nyomó kijelző sajnos nem vásárolható meg, de sejteti, hogy merre szeretne elindulni a koreai gyártó.

Nincs több fény

A bemutatott kijelző azért lehet ennyire vékony és könnyű, mert a tévézéshez szükséges áramkörök hiányoznak belőle, illetve mivel OLED paneles megoldásról van szó, ezért a háttérvilágításért felelős alkatrészek sem foglalnak helyet a készülék belsejében.

Az OLED tévék kínálják a legszebb színeket, a nagy gyártók közül azonban mégis csak az LG esküszik erre a viszonylag költséges technológiára. A Samsung és a Sony egyelőre kvantumpontos televíziókkal próbálják meghódítani a piacot.