Tehéngyomor PH-szonda is lesz a május 26-i HITS-en. A Telekom új betegirányító rendszer mutat be.

Május 26-án az Akvárium Klubban kerül megrendezésre a Magyar Innovációs TechShow, röviden HITS. A rendezvény közel 20 kiállítóját egy nagyvállalati döntéshozókból, IT-szakemberekből, befektetőkből és a szakmédia képviselőjéből álló zsűri választotta ki a jelentkezők közül.

Tehéngyomor és orvoslás

Az idén bemutatott innovációk között találkozhatunk a 5Litres alkalmazással, amelynek segítségével kényelmesen lezuhanyozhatunk az átlagosan használt vízmennyiség egy tizedéből. Többek között ott lesz a Route4u is, amely a kerekesszékes közlekedést segíti a felhasználók által automatikusan generált térképekkel.

A Moow egy egészen különleges eszköz és alkalmazás, amely a tehenek gyomrának PH-értékét ellenőrzi egy szonda segítségével, így még időben kiderül, ha egy tehenet az elsavasodás veszélye fenyegeti, ami a leggyakoribb elhalálozási ok ezeknél az állatoknál.

Lassan mindent behálóz az internetForrás: Magyar Telekom

A Telekom egyik e-egészségügyi szolgáltatását mutatja be az eseményen. A fejlett mobiltechnológián alapuló, valós idejű betegirányító és erőforrás allokáló rendszer célja, hogy fejlett informatikai megoldással támogassa az egészségügyi intézménybe érkező páciens ellátását az intézménybe érkezéstől a távozásig.

Versenyeznek az appok

Emellett jelen lesz a Deutsche Telekom 8 közép-kelet-európai tagországában meghirdetett Üzleti Appok versenye is, ahol a legjobb, kifejezetten üzleti ügyfelek számára fejlesztett Internet of Things (IoT, avagy a dolgok internete) alapú megoldásokat keresik.

A Kitchen Budapest, a Telekom innovációs és inkubációs laborja pedig a Talent programja keretében inkubált YoUniverse csapat fejlesztését, egy agyszenzorokkal vezérelhető csocsót fog bemutatni a TechShow-n.

Az Origót kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.