Újfajta internetes csalásforma terjeng, mellyel Microsoft fiókunk adatait lophatják el.

Új internetes csalásra hívják fel a figyelmet a Kaspersky Lab szakértői. A felhasználók egy e-mailes figyelmeztetést kapnak arról, hogy a Windows Live ID fiókjukat kéretlen üzenetek továbbítására használják fel, ésezért a Microsoft leállítja a fiók működését.

Ahhoz, hogy a felfüggesztést feloldják, a felhasználókat egy weboldalra csalják, ahol frissíthetik adataikat annak érdekében, hogy azok a szolgáltatás új biztonsági előírásainak is megfeleljenek.

Valóban a Microsoft oldalára vezetnek

A szakértők meglepődve tapasztalták, hogy az ilyen adathalász e-mail üzenetek valóban a Windows Live oldalára vezetnek, és nem próbálják meg a felhasználói adatokat vagy a jelszót ellopni.

A trükk ott jön, hogy miután sikeresen engedélyeztük fiókunkat, egy alkalmazás egyből engedélyt kér ahhoz, hogy automatikusan beléphessen fiókunkba, és megnézhesse a személyes anyagainkat, címlistánkat és egyéb adatainkat.

Akik elfogadják az alkalmazás kérését, ugyan a felhasznaálónevüket és a jelszavukat nem adják ki, de rengeteg személyes adathoz adnak hozzáférést a hackereknek.