Élete végéig börtönben ülhet az online drogbáró

szabadulószoba, Black Hole, börtön, fegyház, szesztilalom
Akkor jutunk ki...
Vágólapra másolva!
A férfi egy híres internetes drogkereskedő volt, akár életfogytiglani büntetésre is számíthat.
Vágólapra másolva!

Hosszú börtönbüntetésre számíthat a Silk Road nevű weboldal üzemeltetője. Ross W. Ulbrich oldala gyakorlatilag egy olyan webáruház volt, ahol a felhasználók anonim módon vásárolhattak heroint, kokaint, LSD-t, és egyéb dorogokat.

A 31 éves férfit legalább 20 év börtönbüntetésre ítélhetik,

ám Preet Bharara ügyész ennél is többet szeretne.

Bharara levelet írt az ügyet vezető Katherine B. Forrest bírónőnek, melyben kifejti, hogy Ulbrich messze a minimális 20 éves büntetés feletti ítéletet érdemelne. Javaslata szerint az életfogytiglani börtönbüntetés lenne a legmegfelelőbb.

A levélben Ulbrichot a digitális drogkereskedés vezérének nevezi: miután a hatóságok lefoglalták ingósságait, 18 millió dollár (5 milliárd forint) értékű Bitcoin internetes valutát találtak a számítógépén keresztül, mely a Silk Road weboldal üzleteiből folyt be.

Mind a hét vádpontban bűnösnek találták

Ulbrichot még februárban ítélték el, az ellene felhozott mind a hét vádpontban bűnösnek találták, köztük pénzmosásért és drogkereskedésért. A férfi ügyvédje azóta újratárgyalást kért, támogatói azóta többször tartottak tüntetést a bíróság épülete előtt, mondván, hogy az internetes oldalak üzemeltetése önmagában nem bűncselekmény, hiszen Ulbrich nem személyesen árusította a Silk Roadon a kábítószert.