Egy arab üzenettel ki lehet nyírni az iPhone-t

2015.05.27. 15:20

Egy új módszerrel könnyedén le lehet fagyasztani az Apple telefonját, és az újraindítás is macerás.

Egy különleges üzenetkód lefagyasztja, majd újraindítja az iPhone-t. Ha egy bizonyos, arab karakterekből álló sort elküldenek valakinek üzenetben, akkor az egy Apple-rendszerhiba miatt újraindítja a telefont, mely ezt követően nem működik megfelelően.

A hiba egyedülálló, kizárólag az iPhone készülékeket érinti, ám mivel nem minden szoftvernél lép életbe, nem tudni pontosan, hány felhasználót érinthet.

Elég néhány arab karakter, hogy egy iPhone újrainduljon.Forrás: Origo

A hibajelenség csak abban az esetben jön elő, ha az Üzenetek program épp nincs megnyitva, onnantól viszont az alkalmazás az újraindítás után sem érhető el. Szerencsére a hiba orvosolható, ha kapunk egy új üzenetet, vagy ha küldünk egy képet a Fotók alkalmazásból.

A támadás elkerülhető lehet azzal, ha a szalghirdetéseket kikapcsoljuk az Üzenetek számára, ám ez nem mindenkinél előzte meg a bajt.

Az Origo szerkesztőségében több iPhone készülékkel próbáltuk előidézni a hibát, az azonban nem jelentkezett, ugyanakkor több forrás hívja fel a figyelmet arra, hogy a bug eltérően, vagy egyáltalán nem jelentkezik bizonyos iOS verziókon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK