A Lenovo egy olyan okosórát mutatott be, aminek nem egy, hanem két kijelzője van. A második ráadásul csak a felhasználó számára látható.

Szokatlan okosóra-prototípust mutatott be a Lenovo. A Magic View névre keresztelt készülék ismeretlen Android-varinást futtat, különlegessége pedig egy második, rejtett kijelzőben rejlik, melynek képét csak a felhasználó láthatja.

Az Virtual Interactive Display (VID) technológia lehetővé teszi, hogy az órát viselő személy a szeméhez emelve nézhessen videókat és képeket egy máskülönben ezüstszürke, matt felületnek látszó, szíjra erősített megjelenítőn.

A VID megjelenítő nagy előnye lehet, hogy csak egy bizonyos szögből látható, mi van rajta, így az óra tulajdonosa elrejtheti anyagait a kíváncsi szemek elől. Az óra lapja egyébként teljesen úgy működik, mint minden más okosóra esetében: érintésre más-más alkalmazásokat lehet élesíteni vele.

A titkos térkép

A TechWorld kiállításon kipróbálható okosóra látványra a Moto 360 nevű készüléket idézte, csak épp jóval nagyobb volt annál. A beszámolók szerint az óra nem biztos, hogy kereskedelmi forgalomba kerül.Ennek ellenére azonban már most készült hozzá pár érdekes alkalmazás, melyek a VID kijelző használatát mutatják be.

Egy videolejátszó zárt térben tökéletesen tiszta képpel sugárzott korábban rögzített felvételeket, a kép pedig csak akkor homályosodott el, ha a felhasználó mozgatta a karját. Egy Google-féle utcanézetre emlékeztető app pedig lehetővé tette, hogy az óra viselője a rejtett kijelzőn „nézzen körül” egy stadioban.