Az ingyenes operációs rendszer két hónap múlva jelenhet meg, teljesen késznek sosem lesz tekinthető.

Júliusban jelenhet meg a Windows 10. Az operációs rendszer egy évig sokak számára lesz ingyenesen letölthető.

Több forrás is úgy értesült, hogy a Windows 10 júliusban jelenhet meg. A Microsoft hónapok óta készül a nyár közepi premierre, az előző változat felhasználói pedig mindenkinél korábban hozzájuthatnak a véglegesnek ítélt verzióhoz.

A Windows 10 sosem készül el

Teljesen kész soha nem lesz a Windows 10, a Microsoft ugyanis azt tervezi, hogy a jövőben nem ad ki újabb, bolti forgalomba kerülő operációs rendszert. Helyette a 10-es sorszámú változatot fogja frissítgetni a cég, folyamatosan újabb és újabb funkciókkal látva el azt. Az első nagyobb frissítés 2016-ban várható.

A júliusi megjelenésre még több funkció nem lesz kész. Ezek közé tartozik a Microsoft Edge nevű, Explorert leváltó új böngésző kiterjesztésének lehetősége, amire még pár hónapot mindenképpen várniuk kell a felhasználóknak.

Ingyen lesz, de nem mindenkinek

A Windows 10-et a megjelenését követő első év során ingyen tölthetik majd le azok a felhasználók, akik legális Windows 7-et vagy 8.1-et birtokolnak. Az új operációs rendszernek ugyanakkor több, csakis vásárlás útján beszerezhető verziója lesz, ezekről az Origo is beszámolt.