A BlackBerry megakadályozta, hogy egy kis cég az Apple telefonjaihoz gyártson a sajátjukhoz nagyon hasonló billentyűzeteket.

Pert nyert a BlackBerry a Typo ellen, így utóbbi cég apró, iPhone-okhoz készült klaviatúra kiegészítői többé nem forgalmazhatók.

A Typo iPhone Keyboard első változatát tavaly januárban mutatták be, és már készülőben volt az eszköz második generációja is. Telefonok mellett iPadekhez is készít perifériákat a vállalat, ezeket nem érinti a döntés.

A telefonos klaviatúra vége

A bírósági döntés értelmében a Typo többé nem gyárthat 7,9 colnál kisebb készülékekhez tervezett billentyűzeteket, kizárva így az Apple telefonjait a cég fókuszából. A legnagyobb almás mobil, az iPhone 6 Plus, mindössze 5,5 colos.

Mivel azonban az iPadekhez tervezett billentyűzetek továbbra is forgalomban maradhatnak. Arról egyelőre nincs hír, hogy más gyártók termékeit is megcélozza-e a Typo.

Sokan láttak benne fantáziát

A Typo és terméke viszonylag népszerű, a cég egyik legnagyobb befektetője pedig nem más, mint Ryan Seacrest amerikai tévés és rádiós személyiség. A Typo weboldaláról már el is tűnt a mobiltelefonos klaviatúra megrendelésének lehetősége.