A Google eltörölné a jelszavakat

jelszó password biztonság
Vágólapra másolva!
Jelszavak helyett egyedi mozdulatsorok és egyéb személyes jellegzetességek alapján azonosítaná felhasználóit a Google. Az új technológia gyakorlatilag feleslegessé tenné a bonyolult jelszavakat.
Vágólapra másolva!

Kukázná a jelszavakat a Google új fejlesztése, sőt, a PIN kódoktól is megszabadítaná a felhasználókat.

Az I/O fejlesztői konferencián bemutatott technológia a már bevált módszerek helyett az alapján azonosítaná be a készülék tulajdonosát, hogy az milyen mozdulatokat tesz a kezével, hogyan gépel, és általában miként viselkedik. A keresőcég szerint ez az eljárás

tízszer biztonságosabb, mint az ujjlenyomat-olvasás.

Elég lenne egy szoftverfrissítés

A Google munkatársai 16 különböző intézmény 25 szakértőjével dolgoztak együtt a projekten. Összesen 1500 alany adatai alapján fejlesztették ki az új eljárást, ami egyébként teljesen szoftveres: elég egyetlen frissítés a már kapható telefonok operációs rendszerén, és azok rögtön szuperbiztonságossá válnak.

A Google még kísérleti stádiumban tartja a fejlesztést,

az azt kidolgozó részleget vezető Regina Dugan azonban reméli, hogy a közeljövőben alkalmazható technológia lesz belőle.

A Google nincs egyedül

A gesztusalapú személyazonosítás egyáltalán nem olyan úttörő fejlesztés, mint elsőre tűnhet. Az Origón is beszámoltunk az NSA egy nagyon hasonló technológiájáról, amelyik lehetővé tenné, hogy az amerikai nemzetbiztonság szakemberei mindössze az okostelefon-felhasználókat az ujjmozgásuk alapján azonosítva kiszűrjenek körözött személyeket.