Okosfarmert gyárthat a Levi's

Nem fogják kiolvasni NFC-s eszközét a hackerbiztos farmerben
Vágólapra másolva!
A Google bemutatta az intelligens szövetet. Az okosanyagból szőtt nadrág rajztáblaként és hangerőszabályzóként is funkcionálhat. A Levi’s komolyan érdeklődik a technológia iránt.
Vágólapra másolva!

Leleplezte az okosruhák legújabb generációját a Google.

A Project Jacquard névre hallgató fejlesztés egy olyan intelligens szöveget takar, amint érintésre érzékeny szenzorok tarkítanak. Az anyag pontosan olyan könnyű és hajlékony, mint egy átlagos pamutminta. Épp csak

képes feldolgozni az emberi érintést, és továbbítani annak jeleit egy külső eszközre, például mobiltelefonra.

Anyagba szőtt áramkörök

Egy Jacquardból szőtt nadrág viselője akár a combját vakargatva is hangosabbra veheti a hallgatott zenét, vagy firkálhat valamit a lábára, ami valós időben jelenik meg a csatlakoztatott készülék kijelezőjén.

Egy átlagos Jacquard-szál 85 százalék pamutból és 15 százalék Google-féle technológiából áll össze. Automatizált módszerekkel "szőhető" és szabható, a programozásához szükséges környezet pedig még idén elérhetővé válik a fejlesztők számára.

A Levi’s is érdeklődik

Az okosfarmer talán már nincs olyan messze a megvalósulástól, ugyanis a

Levi Staruss ruhagyártó máris partnerségre lépett a Google-lel.

Paul Dillinger főtervező a keresőcég kísérleti projektekre fókuszáló konferenciáján elmondta, hogy "izgalmas lehetőségként" tekint a technika által átszőtt ruhadarabokra.

Azt azonban, hogy mikor jelennek meg az első intelligens 501-esek, nem árulta el, sőt, az sem biztos, hogy ez a partneri kapcsolat valódi termékeket fog eredményezni.