Megújult a Jingle: a felhasználók kérték, a fejlesztők megvalósították, így megérkezett a rewind gomb, ha esetleg elsőre rosszul döntünk, van visszalépés.

 

Új funkcióval bővült ma a magyar randiapp, a Jingle: megjelent a bal felső sarokban a rewind (visszavonás) gomb, ha esetleg rosszul döntenénk egy személyről, egyszer még visszamehetünk átgondolni, tetszik vagy sem.

Ugyanakkor visszalapozgatni hosszan nem lehet, vagyis csak egy hirtelen hozott rossz döntést tudunk kijavítani. Ha nagyon határozatlanok lennénk, inkább kétszer gondoljuk meg, egy “jelölt” mennyire szimpatikus vagy mennyire nem.

Emelett hibajavításokat is kidobott a magyar csapat, sőt, egy jó gulyáslevest is főzhetünk, ha szemfülesek vagyunk.

De hogy is működik a rendszer?

A magyar applikáció hasonlóan működik, mint a Tinder, ahol egy profilról el kell dönteni tetszik-e vagy sem, majd ha az illető is visszaigazol, akkor elkezdődhet a csevegés, ismerkedés, egy randi egyeztetése. Míg a Tinder "match"-nek hívja, ha mindketten lájkoljuk egymást, a magyar alkalmazás jingle-nek (ejtsd: dzsingl) nevezi ezt.

A hazai alkalmazás ugyanakkor kicsit több szeretne lenni, mint egy sima "húspiac": nem csak egy fotó alapján döntünk, hanem emellett még pár információ rendelkezésünkre áll, ahogy azt is látjuk, mennyire illünk össze valakivel egy 9 kérdéses pszichológia teszt alapján.

Itt az új funkció, a RewindForrás: Jingle

A teszttől persze nem kell megijedni, nagyjából két perc alatt megvan a kitöltése, szöveg helyett képekkel operálnak a srácok. Rákérdeznek egyebek közt arra, hogy mivel vidítanánk fel a párunkat, ha rossz kedve van, vagy mi minek örülnénk ugyanebben a helyzetben, ahogy állítólag a kedvenc szín kiválasztása is sokat elárul a személyiségről.

A magyar Randiguruk

Teljesen abban a hitben voltam, hogy a teszt úgy határozza meg, ki mennyire illik hozzánk, hogy hány megegyező válaszunk volt, de a Jingle alapítói gyorsan felvilágosítottak, hogy ennél sokkal bonyolultabb az az algoritmus, amelyet használnak.

Hónapokig dolgoztak a szakpszichológussal is, hogy le tudják szűkíteni mindössze 9 kérdésre a tesztet úgy, hogy az még meghatározó legyen, és segítse a felhasználók összehasonlítását. A keresztkérdés a vidításról például éppen arra szolgál, hogy olyan embert dobjon ki inkább nekünk, aki azzal vidítana fel, amire leginkább vágyunk.

Sokan a magyar Tinderként azonosítják az applikációt, ugyanakkor a mögötte álló csapat ennél sokkal többet szeretne adni a feljasználóknak. "Hasonlóan, mint a Randiguru című filmben, az elejétől a végéig szeretnénk segíteni a párkeresőket" - mondja Kovács Ádám társalapító.

A párjelölteknek a Jingle - kicsit hasonlóan, mint a Foursquare - randihelyszíneket és programokat javasol. Ehhez számba veszi a teszt eredményeit, illetve a Facebook-profilok alapján a közös preferenciát, érdeklődési kört is.

Robbannak Androidon és külföldön

A Jingle népsszerűsége pedig töretlen: az indulás után egy hónap alatt elérték a három hónapra kitűzött célt, mára pedig több mint 5 ezer felhasználóval és napi 600-800 aktív júzerrel rendelkeznek. Tekintve, hogy egyelőre csak a magyar iPhone-osok tudják használni a randiappot, szép eredmény.

Nem csak képek alapján keresgélhetünkForrás: Jingle

Arra a kérdésre, hogy mikor érkezik a várva várt androidos verzió, Szima-Mármarosi Balázs elmondta, dolgoznak rajta, terveik szerint még a nyáron megérkezik. Ahogy idén tervezik a külföldi terjeszkedést is: egy nagyobb világvárosban, New York-ban vagy Londonban mutatkozhatna be a Jingle.

Addig is itthon ingyenesen bárki letöltheti az App Store-ból, és ahogy a csapat ígéri, nem kell tőle tartani: az alapfunkciók a későbbiekben sem lesznek fizetősek.