Ez az üzenet tönkrevágja a Skype-ot

2015.06.04. 07:00

Egy egyedi üzenet képes leállítani a Skype programot, annyira, hogy csak egy újratelepítés oldja meg a problémát. Kipróbáltuk, főtt is a fejünk, mire ismét beindult a csevegőprogram.

Tönkrevágja a Skype-ot egy üzenetsor. A program több verzióját érinti az a hiba, melynek lényege, hogy ha elküldjük a "http://:" üzenetet, a szoftver lefagy a küldőnél és a feladónál egyaránt.

A hibára egy felhasználó hívta fel a figyelmet, később pedig a cég egyik szóvivője megerősítette azt, jelezve, hogy dolgoznak a probléma elhárításán.

Különösen bosszantó, hogy amennyiben az üzenetet sikeresen elküldik, a program folyamatosan lefagy, ezért le kell törölni, és újra kell installálni, ha még használni szeretnénk.

A Skype egyből az üzenet elküldése után lefagyottForrás: Origo

A probléma a Skype androidos és iOS-alapú változatát is érinti, valamint a legtöbb windowsos verziót. A jelentések szerint egyedül a Mac és a legfrissebb Windows 8.1 változat menekült meg tőle.

A Skype azóta szűri az üzenetet, így a hiba elméletileg már nem áll fenn. Az Origo tesztjein ugyanakkor kiderült, hogy az üzenet küldőjét még mindig kidobja a program, de ténylegesen elküldeni a szöveget már nem lehet, így a címzett rendszerében nem tehet kárt.

Az iPhone-t is kinyírja egy üzenet

Múlt héten az Origo is megírta, hogy az iPhone-t egy hasonló módszerrel lehet lefagyasztani. Ott egy arab karakterekből álló üzenetsor az "Üzenetek" alkalmazást akasztotta ki, és csak egy kép elküldésével vagy Siri segítségével lehetett újra működésre bírni az appot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK