Levadászták a közalkalmazottak adatait

heartbleed jelszó feltörés hacker
Trainees work in front of their computers at the "Cyber Gym" center, where IT and infrastructure company employees train to defend against cyber attacks on October 30, 2013 near the Israeli city of Hadera. The facility, a series of small buildings in the shadow of the looming Orot Rabin power station on Israel's northern coastline, was inaugurated this month by the Israel Electric Corp (IEC), which has experienced its fair share of cyber attacks.
Vágólapra másolva!
Amerikai közalkalmazottak adatait lopták el, a nyomok Kínába vezetnek. Az elmúlt egy évben ez a második alkalom, hogy kínai hackerek törik fel a dolgozók adatait tároló központot.
Vágólapra másolva!

Feltörték az amerikai kormány személyzeti ügyekért felelős ügynökségének szerverét. Az adatbázis a közalkalmazottakról tárolt információt, a támadás során

négymillió jelenlegi és volt kormányzati dolgozó adatait lophatták el.

A megszerzett anyagok nem szigorúan bizalmasak, de a hackerek olyan személyes adatokhoz is hozzáférhettek, mint az alkalmazottak címe.

Az információk szerint a támadásért a kínai kormánynak dolgozó hackerek a felelősek. Az elmúlt egy évben ez a második alkalom, hogy kínai hackerek támadják meg a személyzeti ügyekért felelős ügynökséget, ám legutóbb személyes adatok nem kerültek ki.