Trollok zaklatják Angela Merkelt

angela merkel troll beszed
Germany's Chancellor Angela Merkel addresses a press conference at Elmau Castle near Garmisch-Partenkirchen, southern Germany, on June 8, 2015 at the end of a G7 summit. Germany hosts a G7 summit at the Elmau Castle on June 7 and June 8, 2015. AFP PHOTO / ROBERT MICHAEL
Vágólapra másolva!
Angela Merkel német kancellár pár napja indította el hivatalos Instagram-profilját, melyet el is özönlöttek az agresszív trollok.
Vágólapra másolva!

Trollok bombázzák Angela Merkel német kancellár friss Instagram-profilját. A politikus eddig ötven képet osztott meg, melyekhez rengeteg agresszív, rosszindulatú komment érkezett, sok közülük orosz felhasználóktól. Lehet, hogy koordinált támadásról van szó.

Hitlerhez hasonlították

Az orosz nevekkel rendelkező hozzászólók szerint Merkel olyan, mint Hitler, Vlagyimir Putyin orosz elnök pedig mindenben jobb a német kancellárnál. Sőt, egyes kommentelők szerint az oroszok

A Merkel-kabinet hivatalos moderátorai ugyan folyamatosan törölgetik a negatív megjegyzéseket, de sokat szinte azonnal újraküldenek a felhasználók.

Orosz trollsereg állhat a háttérben

Felmerült, hogy esetleg egy orosz trollsereg áll a háttérben: egyes források szerint a Kreml 400 fős online kommentharcossal igyekszik lerontani az ellentétes nézeteket valló politikusok internetes arcképét.