Elhappolná a Google felhasználóit az Apple

WWDC2015
SAN FRANCISCO, CA - JUNE 08: Craig Federighi, Apple senior vice president of Software Engineering, speaks about iOS 9 during Apple WWDC on June 8, 2015 in San Francisco, California. Apple annouced a new OS X, El Capitan, and iOS 9 during the keynote at the annual developers conference that runs through June 12. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Androidról iOS-re sokan azért nem váltanak, mert megszokták a Google operációs rendszerét. Az Apple most azonban kidolgozott egy módszert, amivel könnyebbé teszik az átállást.
Vágólapra másolva!

A tegnap bejelentett iOS 9 egy olyan alkalmazással együtt érkezik, ami megkönnyíti az androidos felhasználók átállását az Apple készülékeire.

A "Move to iOS" alkalmazással minden eddiginél könnyebb lesz iPhone-ra váltani. Forrás: Apple

A "Move to iOS" nevű app úgy működik majd, hogy a felhasználó mind a Google Play-ről, mind az AppStore-ból letölti a megfelelő telefonra vagy tabletre, majd pár gombnyomással automatikusan átülteti a fontosabb adatokat az androidos eszköztől az iOS-esre.

Minden fontos megmarad

Ide tartozik a telefonkönyv, az üzenetek, a könyvjelzők, az e-mailcímek, a naptár, sőt, még a háttérkép is.

A szoftver még a zenéket és e-könyveket is átveszi.

Ezt követően minden olyan ingyenes alkalmazást letöltésre ajánl, melyeket a felhasználó gyakran futtat, például a Facebookot. Amennyiben a szóban forgó appnak nincs iOS-es párja, úgy a szoftver ajánl helyette egy másikat.

Sok felhasználót nyerhetnek

Az Apple ezzel a lépéssel több androidos felhasználót is elhappolhat a Google orra elől, ugyanis a csúcskategóriás okostelefonok vásárlói közül sokan csak

a már bevált és ismert rendszer miatt maradnak az adott platformon.

Amennyiben a „Move to iOS” tényleg könnyen használható, kényelmes app lesz, úgy ez az akadály elhárul az új készülék után kutató vásárlók újából.