Már biztos a virtuális sisak lesz a játék jövője

oculus rift vegleges valtozat
Szintet lép a vizuális felnőtt tartalom
Vágólapra másolva!
Jövő év elején érkezik az Oculus Rift nevű virtuális sisak. A készüléket a Microsoft is támogatni fogja, elsőorban pedig a játékosok örülhetnek neki.
Vágólapra másolva!

2016 elején jelenik meg az Oculus Rift nevű VR-sisak, jelentette be a készülékkel előrukkoló Oculus VR. A végeleges formát öltött eszköz mellett a Microsoft is kiáll: a Riftet a Windows 10 is automatikusan támogatja majd, a készülékhez pedig jár majd egy PC-vel is működő Xbox One kontroller, mely megkönnyíti a VR-játékok irányítását.

Így fest a végleges Oculus Rift. Forrás: Oculus VR

Az Oculus Rifttel elsősorban a videojátékok rajongóit célozzák, a cég 10 millió dollárral (2,7 milliárd forint) támogatja a termékhez igazított programok fejlesztését.

A készülék ráadásul több hozzá kifejlesztett játékkal együtt érkezik, melyek között akad űrhajós, lövöldözős és sporttal kapcsolatos szoftver is.

Azok a vásárlók, akik Xbox One játékkonzollal rendelkeznek, streamelhetik a gépen futó programokat a Riftre, mely egy virtuális moziteremet vetít a felhasználó köré, aki ettől úgy érzi, hogy egy valódi óriásvásznon játszik.

A bolti Rift két OLED kijelzőjének közös felbontása 2160x1200 (ez jóval magasabb, mint az Xbox One-ra megjelent játékoké), a készülék működtetéséhez peidg két szabad USB-portra és egy HDMI 1.3-as kiementre lesz szükség.

Az Oculus Touch-csal vezérelhetjük a virtuális valóságot. Forrás: Oculus VR

A gyártó bemutatott egy saját irányítóeszközt is: az Oculus Touch (fent) egy mozgásérzékelős kontroller, melyből mindkét kézre jut egy. A játékos a periféria felületén található gombok és joystick vezérlésével, valamint a karja mozgatásával léphet interakcióba a virtuális valósággal.

Nem tudjuk, mennyibe kerül majd

Bár a bemutatott modell már a végleges Oculus Rift, a cég felhasználói árat nem közölt. Korábban is csak annyit árult el a vállalat, hogy a sisak és egy hozzá való számítógép együttesen

nagyjából 420 ezer forintba kerül majd.