Vagyonokat költ Kínára az Uber

2015.06.15. 10:06

Egymilliárd dollárból törne a kínai közlekedési piac csúcsára az Uber. Ezzel a legnagyobb riválisának is alá tudna tenni a cég.

Egymilliárd dollárt (278 milliárd forint) szán az Uber arra a célra, hogy Kínában az első számú sofőrszolgálattá váljon.

A távol-keleti országban jelenleg 11 városban működik a szolgáltatás, mely napi egymillió fuvart bonyolít. Azonban még így sem képes felvenni a versenyt az ország vezető sofőrvégével, a Didi Kuaidival.

Az Uber ötszörösére nőne Kínában, egyetlen év alatt.Forrás: Imaginechina/Lang Xinchen

Mindezt az Uber nem hivatalosan jelentette be, hanem a cég vezérigazgatójának egy kiszivárgott leveléből derült ki.

Travis Kalanick szerint az elkövetkezendő egy év során 50 kínai városban jelenhet meg az Uber, összesen pedig 80 olyan település szerepel a vállalat céllistáján. Ahogy  írja:

"Ez a fajta növekedés egyedülálló és váratlan. Őszintén szólva Kína jelenti az egyik legnagyobb piaci lehetőséget az Uber számára"

Magyarországon is működik

Az Uber egy önkéntes sofőrszolgáltatás, melynek lényege, hogy egy okostelefon birtokában bárki sofőrré vagy utassá válhat, hogy a szokottnál barátságosabb tarifákért fuvarozzon a szolgáltatás által támogatott városokban. Az Uber Budapesten is működik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK