Biztonságosabbá válik a keresés

bing yahoo google
SAN ANSELMO, CA - JULY 29: The websites of Bing, Microsoft and Yahoo are displayed on a computer monitor July 29, 2009 in San Anselmo, California. Microsoft and Yahoo have announced a 10-year internet search partnership in an attempt to take away users from search giant Google. (Photo Illustration by Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Automatikusan titkosítani fogja a Bing a kereséseket. A Microsoft saját motorja így végre a Google és a Yahoo megoldásának nyomába érhet.
Vágólapra másolva!

Még ezen a nyáron beépül a Bing keresőbe az automatizált titkosítás. A technológia lényege, hogy a felhasználók beazonosítás nélkül szörfölhetnek a neten, a webmesterek csak azt tudják megmondani, hogy előzőleg mely oldalon jártak,

ezt az információt pedig nem adja tovább a rendszer.

A Google és a Yahoo évek óta tudja ezt, de a Microsoft keresője eddig lemaradásban volt. A vállalat szerint a reklámpiaci elemzők eztán is hozzáférnek majd a Bing keresési találataihoz, ez azonban nem fogja befolyásolni a személyes adatok biztonságát.

Egyre népszerűbb

Bár a Bing keresőt sokan leírják a Google-lel szemben, a rendszer egyre relevánsabb lesz, a Windows 10 nyári megjelenésével pedig valószínűleg nagyot ugrik majd a motor felhasználóinak száma. Amerikában már most több mint 20 százalékos piaci részesedést tudhat magáénak az MS fejlesztése.