Egyedülálló módon bővítette tévészolgáltatását a Sony. Az amerikai családok elsőként választhatják ki, hogy mely csatornákért szeretnének fizetni.

A Sony az E3-on jelentette be a PlayStation Vue nevű tévészolgáltatás bővülését, mely lehetővé teszi, hogy az előfizetők csak a kiválasztott csatornákért fizessenek. Amerikában ez egyedülálló lépés, az összes konkurens csatornacsomagokkal házal.

A Sony szerint a csomagok bontása elsősorban a játékosoknak kedvez, ők ugyanis csak ritkán használják arra a tévét, hogy műsorokat nézzenek rajta, legtöbbször programokat futtatnak a készüléken. A jövő hónapban induló csatornánkénti előfizetés a Machinima, a Showtime és Fox Soccer Channel adásokra korlátozódik, ez a szűkös felhozatal azonban idővel bővül majd.

Csakúgy, mint a Vue elérhetősége, mely egyelőre New York, Chicago, Philadelphia, San Francisco és Los Angeles városaira korlátozódik. A Sony tervezi az országos terjeszkedést, és ha az sikerrel jár, valószínűleg Európa lesz a következő fontos piac.

Annyira nem új

A PlayStation Vue márciusban indult, és egyelőre átlagos, csomagonkénti előfizetéseket kínál, 50, 60 és 70 dolláros havidíjért. A szolgáltatás a Sony saját játékkonzoljain (PlayStation 3 és 4), valamint Apple iPaden vehető igénybe.