A HP is egy követ fúj az Apple-lel

hp notebook pavilion 2x
Vágólapra másolva!
Olyan hibrid notebookot jelentett be a HP, ami USB Type-C csatlakozóval érkezik. Ez a port lesz a jövő egyik legnépszerűbb szabványa.
Vágólapra másolva!

Olyan hibrid laptopot mutatott be a HP, amelyet USB Type-C csatlakozóval is felszereltek, azon át lehet tölteni is.

hp notebook pavilion 2x Forrás: HP

A Pavilion X2 nevű 10 colos gép HD felbontású kijelzővel, 32 vagy 64 gigabájt háttértárral, valamint erős akkumulátorral érkezik. A gyártó szerint a készülék filmnézés közben 11 órán át bírja szuflával.

A gépért 300 dollárt (82 ezer forint) kér a gyártó, megjelenése Amerikában július 21-én esedékes.

A Pavilion X2-es család idén egyszer már jelentkezett új modellel, a márciusi gépet a szóban forgó különleges csatlakozón túl pedig elsősorban kozmetikai változtatások érték.

hp notebook pavilion 2x Forrás: HP

Többen panaszkodtak, hogy a képernyőt leemelve az X2-es nem tűnik olyan elegánsnak, mint egy átlagos táblagép – ezen próbált változtatni a gyártó a finomított vonalvezetéssel.

Az Apple megint divatot teremtett

Az USB Type-C előnye a korábbi csatlakozókkal szemben, hogy sokkal szélesebb sávú adatátvitelre és magasabb teljesítményre képes, illetve nem lehet rosszul bedugni a kábelét a portba.

A szabványt az Apple egyedüliként használta fel a legújabb MacBookban, ezt követően a Google, nemrég pedig az Intel is bejelentette, hogy teljes vállszélességgel kiáll mellette. Most, hogy a HP is USB-C-s gépet mutatott be, már csak idő kérdése, hogy a többi nagy gyártó is kövesse a példát.