Az arcunk nélkül is felismer minket a Facebook

facebook mobil közösségi oldal
A man check his facebook on his smart phone with a message reading "error loading news feed" on the skytrain (bts) in Bangkok on May 28, 2014. Facebook users in coup-rattled Thailand reacted with alarm when they were suddenly unable to access the popular social networking site, but the junta quickly denied imposing a block. AFP PHOTO/ Nicolas ASFOURI
Vágólapra másolva!
Akkor is beazonosít minket a közösségi oldal, ha egy adott fotón háttal állunk.
Vágólapra másolva!

Továbblép az arcfelismerésen a Facebook. Bár a közösségi oldal kényelmes funkcióját sokan szeretik, legalább ennyi támadás is éri, mondván, hogy a Facebook így is túl sokat tud rólunk.

Utóbbi tábort bizonyára érzékenyen érinti majd, hogy az oldalnak

az arcunkra sem lesz szüksége, hogy felismerjen minket.

A Facebook mesterséges intelligenciával foglalkozó kutatócsoportja összeállított egy algoritmust, mely más fizikai jeleket is ellenőriz, így a közösségi oldal egy olyan fotón is be tudja azonosítani a felhasználót, amin háttal áll.

Az új fejlesztést 40 ezer flickr-fotóval tesztelték, a rendszer pedig váratlanul jó, 83 százalékos pontossággal dolgozott.

Összegyűjtik a legszebb emlékeinket

Ahogy arról az Origo is beszámolt, a közösségi oldal a múlt héten új applikációt indított el az egyesült államokban, Moments néven. A fényképmegosztó alkalmazás szintén használja a Facebook arcfelismerő funkcióját, arról azonban egyelőre nincs szó, hogy az új algoritmust is használni fogja-e.