Óriási siker az érzelgős humanoid

pepper humanoid robot japan
Pepper, the world's first personal robot that can read emotions, is displayed during a photo session at a press conference in Urayasu, suburban Tokyo on June 18, 2015. SoftBank Robotics and SoftBank Mobile on June 18 announced that Pepper will go on sale in Japan starting June 20, with 1,000 units available for purchase in the month of June. AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI
Vágólapra másolva!
Egy perc alatt elkelt az érzelmekkel felszerelt robot Japánban, pedig borsos áron kapható, és a fenntartási költsége sem kevés. A globális forgalmazás jövőre kezdődhet meg.
Vágólapra másolva!

Hiába kerül egy kisebb vagyonba, óriási népszerűségnek örvend az Aldebaran Robotics legújabb, érzelmekkel "felszerelt" robotja Japánban. A Pepper értékesítése ezen a hétvégén kezdődött meg a szigetországban, azonban

kevesebb mint egy perc alatt az összes elérhető példány el is fogyott.

A robot annak ellenére fogyott el ilyen rövid idő alatt, hogy 1600 dolláros (448 ezer forintos) áron került forgalomba, ráadásul további 200 dolláros (56 ezer forintos) havi költségei vannak az első három évben. A robot egyelőre csak Japánban kapható, a nemzetközi forgalmazást jövőre tervezik.

Sokat beszélnek

A hétvégén már az Origo is beszámolt az érzelmes robotról, melynek sokak szerint nagyobb a füstje, mint a lángja: a Sheffieldi Egyetem egyik professzora szerint a robottal történő beszélgetések egyoldalúak, és sokan jelezték, hogy Pepper zavaróan sokat kérdezősködik.