Óriási siker az érzelgős humanoid

2015.06.24. 08:20

Egy perc alatt elkelt az érzelmekkel felszerelt robot Japánban, pedig borsos áron kapható, és a fenntartási költsége sem kevés. A globális forgalmazás jövőre kezdődhet meg.

Hiába kerül egy kisebb vagyonba, óriási népszerűségnek örvend az Aldebaran Robotics legújabb, érzelmekkel "felszerelt" robotja Japánban. A Pepper értékesítése ezen a hétvégén kezdődött meg a szigetországban, azonban kevesebb mint egy perc alatt az összes elérhető példány el is fogyott.

A robot annak ellenére fogyott el ilyen rövid idő alatt, hogy 1600 dolláros (448 ezer forintos) áron került forgalomba, ráadásul további 200 dolláros (56 ezer forintos) havi költségei vannak az első három évben. A robot egyelőre csak Japánban kapható, a nemzetközi forgalmazást jövőre tervezik.

Sokat beszélnek

A hétvégén már az Origo is beszámolt az érzelmes robotról, melynek sokak szerint nagyobb a füstje, mint a lángja: a Sheffieldi Egyetem egyik professzora szerint a robottal történő beszélgetések egyoldalúak, és sokan jelezték, hogy Pepper zavaróan sokat kérdezősködik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK