Mégis emelhet árat a Telekom és a Telenor

Vágólapra másolva!
A Telekom és a Telenor konstruktív együttműködésének köszönhetően az NMHH reményei szerint lezárja az eljárást a két szolgáltatóval még a módosítások tervezett hatálybalépéséig, azaz július 1-jéig.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a kezdetektől az előfizetői jogok lehető legteljesebb biztosítására törekszik a Telekom, illetve a Telenor kétoldalú előfizetői szerződésmódosításainak jogszerűségével kapcsolatos eljárásában. Ezért folyik a tárgyalás a két szolgáltatóval az ügy önkéntes vállalásokon alapuló, hatósági szerződéssel történő lezárására – írta a hatóság közleményében.

Mint fogalmaztak, reményeik szerint

a szolgáltatók konstruktív együttműködésének köszönhetően az eljárás végére pontot tehetnek legkésőbb július 1-jéig,

a módosítások tervezett hatálybaléptetéséig. Az egyeztetések részleteiről az NMHH egyelőre nem adott tájékoztatást, hogy ne veszélyeztesse a megállapodás sikerét.

Jogszerűen jártak el?

Mint korábban megírtuk, az NMHH hatósági felügyeleti eljárást indított a két mobilszolgáltató július 1-jével tervezett áremelésével kapcsolatban. A Magyar Telekom már ezt megelőzően jelezte, hogy több intézkedést tervez az általános felügyeleti eljárás hatására.

A Telenor írásban úgy reagált, meggyőződésük, hogy jogszerűen jártak el a kártyás (igénybevételi díjat előre fizető) ügyfeleik kétoldalú szerződésmódosítása során, de természetesen vizsgálják az NMHH kifogásait.

Akkor a hatóság az előfizetők érdekére hivatkozva ideiglenes intézkedéssel megtiltotta, hogy az eljárás befejezéséig végrehajtsák a júliustól tervezett szerződésmódosítást.

Az Origót kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.