Betilthatja a Disney a szelfibotot

selfie stick szelfibot kép fotó ázsia szöul ázsia japán
Vágólapra másolva!
Kitilthatják a szelfibotot a Disney kalandparkjaiból. Nem az első cég, amely úgy véli, hogy az eszköz életveszélyes lehet - főleg nagy tömegben.
Vágólapra másolva!

Teljesen kitilthatja a szelfibotot a Disney vidámparkjaiból. A szórakoztatóparkokban eddig sem lehetett mindenhol használni az eszközt, mivel például a hullámvasúton vagy más mozgó járművön életveszélyes lehet.

A Disney viszont most azt fontolgatja, hogy a park egész területén betiltja a szelfibotot

Ha egy látogatónál ilyen eszközt találnak, két választása lesz, vagy elhagyja a park területét, vagy leadja azt - a kabát- és táskamegőrzőkhöz hasonlóan - a biztonsági szolgálat munkatársainál megőrzésre, cserébe kap egy szelvényt, mellyel távozáskor kiválthatja a szelfibotot.

Az ügy hátterében az egyik kaliforniai kalandparkban történt incidens állhat: egy látogató felcsempészte a hullámvasútra a szelfibotot,

emiatt pedig le kellett állítani az egész vonatot menetközben.

Nemcsak a többi utas szórakozását tette ezzel tönkre, de egy órán keresztül szünetelt a szolgáltatás, felháborítva rengeteg várakozót.

Nagy tömegben veszélyes

Nem a Disney az egyetlen cég, amely rossz szemmel nézi az önfotózásra kitalált eszközt. Dél-Korea még tavaly év végén betiltotta bizonyos típusok árusítását, a nagy tömegeket vonzó fesztiválok és múzeumok pedig egyre többször tiltják meg használatát, ahogy az Apple is úgy döntött, hogy az idei fejlesztői konferencián nem tűri meg az eszközt.