Rászabadult az utakra a Google robotautó

google autó művészet pályázat
Vágólapra másolva!
Egyre több helyszínt járnak be a Google önjáró autói. Az aranyos kis járműveket nemsokára színes képekkel díszíthetik fel.
Vágólapra másolva!

Újabb lépcsőfokhoz ért a Google önjáró autóprogramja. A teljesen automatizált járművek már a californiai Mountain View városának aktív forgalmában is közlekednek,

ennek örömére pedig a keresőcég egy új művészi kezdeményezést indít.

A "Paint the Town" program keretében arra kérik a kaliforniai művészeket, hogy küldjenek saját autófestéseket, melyek közül a legjobbak az év egy későbbi részében a Google-autók oldalát díszítik majd.

Színes képek díszítik majd a Google cuki önjáró autóit. Forrás: Google

A téma: "az én közösségem, az én szomszédaim" – a cég szabad értelmezést engedélyez, igaz, a szabályzat titlja az offenzív képeket és a szövegek megjelenítését.

A legjobb munkák alkotói közül tízen maguk is kipróbálhatják majd az önjáró autó nyújtotta kényelmet, valamikor az ősz folyamán.

Még van bennük sofőr

A Google prototípusai, bár saját magukat vezetik, még nem közlekedhetnek emberi felügyelet nélkül: mindegyik modellben ül egy sofőr,

aki eltávolítható kormánnyal és pedálokkal tud beavatkozni, ha szükséges.

Az eddigi kutatások alapján a robotautók csak akkor szenvednek balesetet, ha a velük együtt közlekedő emberi sofőrök figyelmetlenek.