Drón hatolt be a wimbledoni teniszbajnokságra

Rafael Nadal, tenisz
UNITED KINGDOM, Wimbledon : Spain's player Rafael Nadal reacts during a training on the eve of the Wimbledon Tennis Championships at the All England Tennis Club, in southwest London on June 19, 2011. AFP PHOTO / GLYN KIRK
Vágólapra másolva!
Engedély nélkül repült drón az All England Lawn Tennis Club pályája fölé, a rendőrség gyorsan lekapcsolta a robotkoptert.
Vágólapra másolva!

Lefoglalta a rendőrség azt a drónt, amely az All England Lawn Tennis Club fölött repkedett, méghozzá engedély nélkül. A drónt szombat reggel észlelték a pálya légterében, amely nem akármilyen tennisklub: ez ad otthont a mai napon elkezdődött wimbledoni nyílt teniszbajnokságnak.

Az esetnél jelen volt több híres teniszjátékos, így Rafael Nadal, Roger Federer, Andy Murray, Serena Williams és Maria Sharapova.

A hatóságok hamar lekövették a drón tulajdonosát,

aki egy közeli golfpályáról vezérelte a koptert, majd lefoglalták az eszközt. Roger Robinson nyomozó kiemelte, hogy nem akarják korlátozni a drónok felhasználóit tevékenységükben.

Ugyanakkor hozzátette,

Londonban ráadásul több helyen, például a királyi rezidenciák, és parkok felett is tilos a drónok reptetése. Arról egyelőre nincs információ, hogy a drón tulajdonosa mire készült a teniszpálya fölé reptetett géppel.