Mindent lát az amerikai kommandósok legújabb kütyüje

explorer kamera labda
Vágólapra másolva!
Labdakamerát vetnek be az amerikai kommandósok veszélyes akciók során. Az eszköz nem túl olcsó, de 100 kapitányság egyből kap belőle.
Vágólapra másolva!

Kisegíti a rendőröket és kommandósokat szorult helyzetekben a Bounce Imaging legújabb találmánya, mely tulajdonképpen egy labdakamera.

Az „Explorer” névre keresztelt eszköz külsőre egy játéklabdára hasonlít, felületén azonban 6 monokróm WVGA kamera található, így az apró kütyüt

elég bedobni egy szobába, és az onnantól 360 fokban belátja a területet.

Az Explorer a rendőrök csuklójára rögzített okostelefonra küldi a képet, így azok előre láthatják rajtaütéskor, mi várja őket az ajtón túl. A kamera egyetlen hátránya, hogy maximum fél óra üzemidőre képes, ám a cég szerint ez csak legmagasabb fényerő esetében igaz.

100 kapitányság kap belőle

Az Exploreren már három éve dolgoznak készítői, kereskedelmi forgalomba azonban csak jövő hónapban kerül: 1495 dollárért (kb 420 ezer forint) bárki vehet magának egyet.

Az Explorer ránézésre nem több, mint egy labda. Forrás: Bounce Imaging

Már ez sem olcsó, de a labdának van egy drágább változata is, mely már 2495 dollár (kb 700 ezer forint), ezek már infravörös ledekkel lettek felszerelve.

Az Amerikai rendőrség ország szerte 100 kapitányságon első kézből kapja meg az eszközt, arról azonban egyelőre nincs szó, egy kapitányságnak pontosan hány labdát szánnak.