Új funkciót kapott a közösségi oldal csevegőrendszere, mostantól egyetlen gombnyomás pénzt küldeni az ismerősöknek.

Pénzt küldhetünk ismerőseinknek a Messenger rendszerén belül, jelentette be a Facebook. David Marcus, az üzenetküldő fő fejlesztője saját Facebook oldalán jelentett be a hírt, egy videó formájában.

A Facebookos fizetés két elengedhetetlen kelléke egy bankkártya, és a Messenger applikáció.

Miután megadtuk bankkártyadatainkat, az alkalmazásban a funkciók között megjelenik egy dollárjel, melyre rákattintva pénzt küldhetünk át beszélgetőpartnerünk számlájára, amennyiben ő is megadta banki adatait az appnak.

A cég márciusban kezdte meg városról-városra elérhetővé tenni a funkciót, azóta hozzáadták a fizetés lehetőségét a csoportos beszélgetésekben is, múlt héten pedig teljesen függetlenítették a Messenger alkalmazást azáltal, hogy már a Facebook regisztrációt sem teszi kötelezővé.

A közösségi oldal szerint az új rendszer könnyű és gyors fizetést biztosít a felhasználók között, igaz, egy-egy utalás a bankoktól függően akár napokig is eltarthat. A fizetési funkció egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el, arról egyelőre nincs információ, hogy mikor teszik elérhetővé más országokban.

Már Twitterrel is fizethetünk

A Facebook nem az első közösségi oldal, mely bevezeti az egyszerű, felhasználók közti fizetést rendszerében: a Twitter április óta lehetőséget biztosít rá, hogy egyetlen tweet üzenettel fizessenek a bankkártyával rendelkező felhasználók, igaz, egyelőre az ő megoldásuk is csak az Egyesült Államokon belül működik.