Levadászta Kanadát az Anonymous

anonymus anonymous guy folks monitor
A person claiming to speak for activist hacker group Anonymous is seen issuing a warning throught a video circulated online to "go to war" with the Singapore government over recent Internet licensing rules on November 1, 2013. Activist group Anonymous hacked a Singapore newspaper website on November 1 and threatened wider cyber attacks over Internet freedom, with government agencies reportedly on alert after the group said it would "wage war" with the city-state. AFP PHOTO\ROSLAN RAHMAN
Vágólapra másolva!
A leghíresebb hackercsoport összehangolt támadást indított Kanada ellen annak nemzeti ünnepén. Azon viccelődtek a hackerek, hogy a kanadai kormányoldalak gyorsabban omlottak össze, mint Amerika gazdasága.
Vágólapra másolva!

Kanadaellenes napot hirdetett az Anonymus hacker- és aktivistacsoport. A szervezet a nemrég elfogadott új terrorellenes törvény, a C-51 ellen tiltakozik, mely szerintük sérti az ország lakosainak szabadságjogait, illetve a kisebbségek és a másgondolkodásúak ellen irányul. Mint fogalmaztak, a megfigyelést, és a nemzetbiztonságot a privátszféra elé helyezte a jogszabály.

A törvény a vártnál jóval nagyobb negatív visszhangot kapott: a szabályozást bíráló hackerek által indított OpCyberPrivacy művelet több mint 5000 alkalommal lett megemlítve a Twitter közösségi oldalon az elmúlt hónapban, a törvényt támogató konzervatív párt népszerűsége pedig rekordmélységben van.

Kanadában tegnap tartották a nemzeti ünnepet (Canada Day), a csoport pedig tiltakozása jeléül ellenkampányt indított: minden szabadgondolkodású embert arra szólított fel az Anonymous, hogy velük ünnepelje az AntiCanadaDayt.

A nemzeti ünnepet ellen-ünnepel próbálták szabotálni. Forrás: Anonymous

Az OpCyberPrivacy vezetői úgy látják, Kanada kiberbiztonsága egy vicc, épp ezért számos tünetést és felszólalást intéztek az Anti-Kanada napra, ezen kívül több kormányszerv honlapját feltörték, köztük

a miniszterelnöki hivatal, valamint a kanadai titkosszolgálat (CSIS) oldalát is levadászták.

A csapat Twitter-oldalán azzal viccelődött, hogy a kormány oldalai gyorsabban omlanak össze, mint Amerika gazdasága.