Minden netezőt érintő biztonsági rést találtak

2015.07.08. 14:24

Kiszivárgott dokumentumok derítettek fényt az Adobe Flash egy súlyos biztonsági résére, mely szinte minden felhasználót érint.

Súlyos biztonsági rés található az Adobe Flash-ben, derült ki a Hacking Team nevű cégtől lopott adatokból. A professzionális hackeléssel foglalkozó vállalat munkatársai gyakran használhatták a hibát, hogy adatokat szerezzenek a felhasználóktól.

Ehhez csak egy olyan weboldalra van szükség, mely Adobe Flash kódsorokat használ. Mivel egy webes alkalmazásokhoz fejlesztett szoftverkörnyezetről van szó, ezért rengeteg ilyen lap található az interneten. A hiba a Windows, a Linux és az OS X operációs rendszerek felhasználóit egyaránt érinti. Az Adobe még a nap folyamán javítani szeretné a hibát, ezért ha frissítés érkezik a Flash-hez, mindenképp ajánlott letölteni.

Ennél szebbet rég nem láttak

A Hacking Team belsős levelezése szerint a cég hackerei szabályosan örvendeztek a felfedezett hiba miatt, melyet nem jelentettek, hisz akkor elveszítették volna az előnyüket.

"Ez a leggyönyörűbb Flash-hiba az elmúlt négy évből" – írták az egyik napvilágra került céges dokumentumban.

A már említett súlyos hibán túl felfedeztek egy kevésbé veszélyes, a Flash betűkészleteit érintő biztonsági rést, valamint egy, a Windowsban található lyukat.

A cégtől ellopott adatok felfedték, hogy a Hacking Team több országnak is adott el védekezésre és támadásra egyaránt alkalmas, saját fejlesztésű szoftvereket. Többek között Magyarország is vásárolt tőlük.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK