Ezzel a kütyüvel a banán is telefonná változhat

makey makey kislány
Vágólapra másolva!
Fülbevalóként, kulcstartóként, vagy akár nyakékként is magukkal vihetik a vásárlók azt a kütyüt, amely minden hétköznapi tárgyból képes érintőpanelt varázsolni.
Vágólapra másolva!

Olyan készülék szedett össze egy vagyont a Kickstarteren, mely szinte mindenből képes érintésre érzékeny digitális felületet varázsolni.

A kulcstartó méretű, akár fülbevalóként is viselhető, színes apróság egyik vége a számítógép USB-portjába csatlakozik, a másik pedig ahhoz a dologhoz, amelyet perifériaként szeretnénk használni.

Ez lehet egy banán, ami onnantól kezdve egy érintésünkre képes válaszolni a Skype-hívásokra. Vagy akár egy papírból készített hárfa, melynek minden pengetése más-más hangot szólaltat meg a számítógép hangszóróján.

Egy a lényeg: bármire is dugjuk a kütyüt, legalább egy kicsit vezetnie kell az áramot.

Bár a Makey Makey Go névre keresztelt eszköz valóban meglepő képességekkel bír, valójában egyszerű a nyitja: a készüléket minden számítógép egérnek vagy billentyűzetnek ismeri fel, ennél fogva pedig az összes azon futtatható alkalmazással kompatibilis.

Innentől kezdve tényleg csak a felhasználó kreativitásán múlik, hogy mihez kezd vele.

A Kickstarter-kampány egyébként óriási siker lett: a feltaláló Jay Silver által igényelt 10 ezer dollár (2,8 millió forint) helyett közel 180 ezer gyűlt össze, és még két teljes nap hátra van az összegzárásig. A támogatók 19 dollár fejében (5500 forint) kaphatnak saját Makey Makey-t.