Nem halt meg a Google okosszemüvege

2015.07.10. 08:20

A vállalati szférának készülhet a Google Glass legújabb verziója. Külső akkumulátort kapna az okosszemüveg.

Rég hallottunk utoljára a Google okosszemüvegéről, egyes források szerint azonban a projekt életben van, a Glass nevű termék új változata pedig a nagyvállalati szférát célozza majd meg.

A frissített Google Glass Intel Atom processzort kaphat, nagyobb lencsékkel láthatják el, és egy külső, kiegészítő akkumulátor is járhat majd hozzá, mely elengedhetetlen a hosszas, munkahelyi használathoz. A készülék még idén megjelenhet.

Egy szakmai feladatokra fejlesztett Google Glass-t olyan cégek vásárolhatnak meg, melyek modernizálni szeretnék a dolgozók környezetét, miközben felgyorsítják a személyes kommunikációt.

A Google Glass külseje is teljesen megváltozhat.Fotó: Hajdú D. András - Origo

Mérnököknek, oktatóknak, informatikusoknak, sőt, orvosoknak is jól jöhet egy adattovábbításra alkalmas szemüveg, mely ráadásul folyamatosan a felhasználó szeme elé vetíti a kívánt információkat. Hasonló okosszemüveget fejlesztett ki nemrég az Epson is, de ide tartozik a Microsoft HoloLens kiterjesztett-valóság készüléke is.

Egy szemüveg mind felett

A Google Glass első, általános felhasználásra szánt verzióját 2013-ban adta ki a Google. Azóta több apró módosítást hajtott végre rajta, de az alapok maradtak a régiek. Az 1500 dolláros (428 ezer forint) okosszemüvegen Android operációs rendszer fut, és számtalan alkalmazás érhető el rá. Többek között fényképezni, videózni, térképet nézegetni és facebookozni is lehet vele.A terméket sok kritika érte, több helyről ki is tiltották. A Google idén jelentette be, hogy nem gyártja többet a Glass-t, melyről azóta sem érkezett hivatalos hír – igaz, a szemüveget fejlesztő részleg vezetője, Tony Fadell nemrég azt mondta, hogy "nem szent tehén a projekt", azaz ha a keresőcég többé nem lát fantáziát az elképzelésben, törölhetik azt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK