Lezárult a Telekom "Üzleti appok versenye" pályázata, magyar győztest hirdettek.

Magyar fejlesztés nyerte a Deutsche Telekom idei Üzleti appok versenyének fődíját.

A pályázatra Magyarországról összesen 28 alkalmazás nevezett, ezek közül a legjobb hazai üzleti app díját az Accessium Kft. e-Access megoldása nyerte, mely egyben a nemzetközi verseny fődíját, a "Legjobb Nemzetközi IoT megoldás" címet is megnyerte.

A versenyen a kis- és középvállalkozásokat nagyban segítő üzleti alkalmazások vettek részt, a fődíj egy 10 millió forint értékű reklámkampány volt: ezt nyerte meg a felhőalapú beléptető rendszer, azaz e-Access megoldás készítője, az Accessium Kft.

A fejlesztés korlátlan számú helyszín összekapcsolását és egységes rendszerben való kezelését teszi lehetővé, ráadásul nem csak irodaépületeknél használható, hanem gépjárműveken és kieső helyeken, gazdaságokon is, ahol vezetékes hálózati infrastruktúra nem áll rendelkezésre.

Olcsó, és könnyen telepíthető

Berende Péter, az Accessium Kft. ügyvezetője elmondta: "Az e-Access megoldást a kis- és középvállalatok azon valós igényét látva hoztuk létre, hogy ingatlanjaikon szeretnének védekezni a jogtalan behatolás és a lopás ellen. Amellett, hogy nagyon költséghatékony ez a rendszer, könnyen is telepíthető és üzemeltethető. További előnye, hogy energiaigénye annyira kicsi, hogy akár napelemekkel is működtethető.

750 ezer klikk, közel félmillió látogató, és több mint negyvenezer szavazat – ezekkel a számokkal zárt a verseny nemzetközi fordulója. A magyar fordulóban összesen 3102-en szavaztak.

A benevezett alkalmazásokat mind megtekintheti a Sikerfal oldalán.

Az Origót kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.