Egyre több cég és szervezet vonul a Budapest Pride-on. A rendezvényre számos előadó készül egyedi produkcióval.

Több mint száz cég és szervezet vonul a Budapest Pride-on a "Nyitottak vagyunk" kezdeményezés nyomán. A program elindítói a Google, az Espell és a Prezi, de közös kamionnal ott lesz több tucat magyarországi vállalkozás és szervezet, például a BPG, a GE, az IBM, a Microsoft, a Morgan Stanley és a Ustream is.

Magyarországon gyakori a hátrányos megkülönböztetés
A cégek és a szervezetek nyitottság melletti kiállásának ad aktualitást a Gemius kutatása, ymelyből kiderül, hogy a hazai dolgozók 52 százaléka találkozott már hátrányos megkülönböztetéssel a munkahelyén. Ez európai viszonylatban rossznak számít, Nyugat-Európában az átlag körülbelül 35 százalék.
A munkahelyeken leginkább elutasított csoportok elsősorban a romák és az LMBTQ (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer) emberek.

A Kistehén zenekar egy minikoncerttel várja a Pride-ra érkezőket a "Nyitottak vagyunk" kamionjánál: itt adják majd elő elsőként a Szerelmes vagyok című slágerük LMBTQ változatát is.

A fellépők mindegyike egy saját dal LMBTQ változatával is készül a rendezvényre, így jelen lesz Péterfy Bori és a Pluto, a GypsyRobot, a The Biebers és a PaDöDő slágereinek Pride-ra írt verziója is.

A Nyitottak vagyunk programjának élő közvetítését július 11-én szombaton 15:30-tól mindenki szabadon követheti online, a hivatalos honlapon és a YouTube-on egyaránt.