Végre beállíthatjuk, hogy mit lássunk a Facebookon

facebook mobil közösségi oldal
A man check his facebook on his smart phone with a message reading "error loading news feed" on the skytrain (bts) in Bangkok on May 28, 2014. Facebook users in coup-rattled Thailand reacted with alarm when they were suddenly unable to access the popular social networking site, but the junta quickly denied imposing a block. AFP PHOTO/ Nicolas ASFOURI
Vágólapra másolva!
Új funkcióval bővült a Facebook: beállíthatjuk, mely ismerősök bejegyzéseit szeretnénk elsőként látni.
Vágólapra másolva!

Végre priorizálhatjuk, kiket szeretnénk először látni a Facebookon. Az új funkció neve "See First", azaz "Lásd elsőként": ezzel beállíthatjuk, mely ismerőseink, illetve kedvelt oldalaink bejegyzései kerüljenek előre hírfolyamunkban.

A legnagyobb változás kétségkívül az, hogy kiválaszthatunk 30 olyan oldalt vagy ismerőst, akiknek a posztjai mindig a hírfolyamunk tetején lesznek.

Ezzel sok olyan kis cégnek kedvezhet a Facebook, akiknek a posztjait a hirdetések elnyomták.

A Facebook új beállításával kiválaszthatja, kinek a híreit akarja mindig látni Forrás: Facebook

Greg Marra, a Facebook termékmenedzsere elmondta, hogy új funkcióikkal azoknak a felhasználóknak akartak kedvezni, akik féltek attól, hogy lemaradnak az őket leginkább érdeklő hírekről.

A "követés leállítása" funkciót a Facebook már régebben elindította, de eddig csak a hírfolyamon belül, egyenként lehetett a bosszantó ismerősök/oldalak státuszairól leiratkozni. Az új menüben viszont egyszerűen egy listához adhatóak a nevek.

Egyszerűbben követhetünk ki embereket - és az új menü azt is felajánlja, hogy újra kövessünk olyanokat, akiket valamikor kikövettünk Forrás: Facebook

Az új menü arra is emlékeztet, kinek a követését fejeztük már be, valamint új oldalakat ajánl felfedezésre a saját és ismerőseink lájkjai alapján.

Hogy állítom be, kit lássak?

Az új opciók a "Hírfolyam beállítások" közt érhetők el, ennek a menünek összesen négy szekciója van:

  • Priorizálhatjuk, kinek a híreit látjuk biztosan a hírfolyamunkban.
  • Leállíthatjuk azon ismerőseink követését, akikkel a Facebookon "barátok" akarunk maradni, de nem akarjuk látni, mit posztolnak.
  • Egyszerűen újrakövethetjük azokat, akiknek a követését valamikor leállítottuk.
  • Új oldalakat fedezhetünk fel.

A fejlesztés egyelőre csak az Egyesült Államokban, és ott is csak iOS-eszközökön érhető el, ám a cég azt ígéri, hogy az elkövetkező hetekben a számítógépes és androidos verziókban is elérhető lesz, egyre több területen.