Terroristák kezére juthatnak a kiberfegyverek

IS Iszlám Állam terrorista nők
terrorista nők
Vágólapra másolva!
A Hacking Teamtől zsákmányolt, 400 gigabájtnyi lopott tartalom terroristák kezére juthat. Veszélyes kiberfegyverekről van szó.
Vágólapra másolva!

Terroristák és szélsőségesek kezére juthatnak a Hacking Team nevű cégtől lopott adatok, figyelmeztetett a vállalat. A kibervédelemre és támadásra specializálódott olasz csapat szerint a 400 gigabájtnyi belsős anyag rossz kezekbe kerülve veszélyes fegyverré válhat.

A cég legnépszerűbb terméke a rendvédelmi szervek számára fejlesztett Galileo, amellyel észrevétlenül lehet behatolni a gyanútlan felhasználók számítógépeibe.

A lopott adatok akár terroristák kezére is juthatnak a Hacking Team szerint Forrás: Twitter

A kilopott fájlok a Hacking Team szerint tartalmazzák a szoftver kulcsfontosságú kódsorait, amelyek ellen ugyan elkezdtek felkészülni a tűzfalakat készítő cégek, a veszély azonban így is fennáll.

A Hacking Team munkatársai jelenleg egy saját Galileo-ellenes kódon dolgoznak, hogy így védjék a hétköznapi felhasználókat a bűnözőktől.

Mint azt az Origo is megírta, a hét elején hackertámadás érte a Hacking Team nevű olasz céget, amely kibertámadásra és -védekezésre egyaránt alkalmas szoftvereket fejlesztett és forgalmazott. Több ország titkosszolgálata, rendőrsége vásárolt tőlük, köztük Oroszország és Magyarország.

A lopott adatokból kiderült, hogy a 40 főt foglalkoztató vállalat már régóta tudott egy kritikus, az Adobe Flasht érintő biztonsági résről,amelyet "az elmúlt négy év leggyönyörűbb hibájának" tituláltak. A lyukat azóta betömte az Adobe egy frissítéssel, de

a 400 gigabájtnyi belső levelezés és forráskód még számtalan veszélyes elemet tartalmazhat.