Kívül-belül cuki a Google robotautója

google autó, google car
Vágólapra másolva!
Belülről is szemügyre vehették az érdeklődők a Google önjáró autóját. A jármű inkább tűnik funkcionálisnak, semmint kényelmesnek.
Vágólapra másolva!

A Google robotautója kifejezetten aranyos külsővel rendelkezik, és most kiderült, hogy belül is inkább tűnik játékautónak, mint valódi, útrakész járműnek.

Az autóban nincs kormánykerék, van viszont egy nagy, piros gomb, valamint egy monitor, amely a jobboldali visszapillantó tükör szerepét tölti be.

A robotautóban nincs kormány, sem pedálok. Forrás: Twitter

A mindössze kétszemélyes, apró jármű semmilyen luxust nem kínál, fontos azonban tudni, hogy a Google által bemutatott modell még csak prototípus, melyet egy új, művészeti projekt keretében tett közszemlére a keresőcég. Az utakra szánt változat minden bizonnyal felszereltebb és szebb lesz.

Az utastér nem valami kidolgozott, legalábbis egyelőre. Forrás: Twitter

Már ellepték az utakat

A Google robotautói májusban mutatkoztak be, egy hónappal később pedig már Kalifornia útjait rótták. A teljesen önvezérelt járművek egyelőre csak úgy gurulhatnak a forgalomban, ha egy emberi sofőr is ül bennük,

leszerelhető kormánykerékkel és biztonsági pedálokkal.

A 2020 környékén forgalomba kerülő Google autókban azonban nem lesznek ilyen felesleges elemek: az autósoknak csak a táj nézegetésére kell fókuszálniuk, minden mást komputer fog vezérelni, mely a jelentések szerint sosem hibázik, szemben az emberi sofőrökkel.