Megváltozik a Skype-bejelentkezés

2015.07.15. 13:20

Megváltozik az androidos Skype: a be- és kijelentkezés sokkal könnyebbé válik, mert a program elmenti a fiókunk adatait.

Fontos frissítést kapott az androidos Skype-alkalmazás: az appba mostantól egyetlen gombnyomással jelentkezhetünk be, vagy éppen ki, az 5.5-ös verzió ugyanis megjegyzi a jelszavunkat és a felhasználónevünket. 

Ez természetesen opcionális funkció: ha a felhasználó aggódik az alkalmazás biztonságáért, a továbbiakban is használhatja úgy, hogy minden bejelentkezéskor nevet és jelszót kelljen megadni. 

A frissítésre azért volt szükség, mert sokan panaszkodtak az app nehézkes kezelésére. A felhasználók többsége inkább folyton bejelentkezve maradt rajta, csak hogy ne kelljen egy-egy gyors beszélgetés kedvéért bepötyögnie egy csomó adatát. 

Pedig a Microsoft mindent elkövet annak érdekében, hogy egyre kevesebbszer lépjünk ki a Skype-ból. A szóban forgó frissítés például gazdaságosabban bánik az akkumulátor erőforrásaival, mint elődei tették, és az értesítések is gyorsabban, megbízhatóbban érkeznek meg a készülékre.

Sőt, még a héten megérkezik a Macen és iOS-en már létező linkelőnézet funkció is, hogy még az előtt látható legyen, mit oszt meg a felhasználó, mielőtt elküldené az üzenetbe szúrt hivatkozást.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK