Sokkal gyorsabb lett az iPod touch, az új változattal játszani is sokkal jobb lesz.

Megérkezett az iPod touch legfrissebb generációja. Az Apple zenelejátszó-készüléke ugyanazt a processzort kapta, amelyet az iPhone 6, így a legújabb játékok is futtathatók rajta. Méretében azonban nem változott, még mindig 4 colos kijelzővel rendelkezik.

A 16, 32 és 64 gigabájtos modellek mellett megjelent a 128 gigabájtos kiszerelés is. A legolcsóbb változat (16 gigabjátos) ára 79.990 forint, a legdrágább viszont már 150 ezerbe kerül.

A szürke, ezüst, arany, rózsaszín és kék színekben is elérhető készülék új, 8 megapixeles kamerát is kapott: akár lassított felvételeket is készíthetnek a felhasználók, HD-felbontásban, melyeket a gyártó szerint háromszor gyorsabb wifin át tölthetnek fel az internetre.

A teljesítmény nőtt, de a külső nem sokat változott.Forrás: Apple

Az Apple az iPod touch-csal a saját zeneszolgáltatását is népszerűbbé szeretné tenni. Az Apple Music számtalan előadó albumait tartalmazza, melyek mellé a Connect szolgáltatáson keresztül maguk a művészek is küldhetnek exkluzív képeket és videókat. Emellett pedig a Beats 1 nevű, Apple által üzemeltetett rádió is folyamatosan sugároz.