Nem jelenik meg lemezen az utolsó Windows

windows 10 munkaállomás
Vágólapra másolva!
A Windows 10 nem kap lemezes változatot, helyette pendrive-okat találnak majd a dobozban a vásárlók.
Vágólapra másolva!

Hivatalosan is szakított az optikai meghajtókkal a Microsoft: a Windows 10 elődeivel ellentétben nem jelenik meg DVD-n,

helyette egy USB-s pendrive kerül a dobozba.

A váltásról a hét eleje óta terjengtek pletykák az interneten, a szoftveróriás azonban végül kommentár nélkül tette előrendelhetővé az USB-s Windows 10-eket az Amazonon. Más boltokban ugyan egyelőre nem található meg a pendrive-os kiszerelés, a cég szerint viszont idővel több helyen is elérhetővé válik a program.

Lassan búcsút mondhatunk az optikai adattárolóknak. Forrás: AFP/Yoshikazu Tsuno

Ez már csak azért is jelentős lépés, mert az optikai meghajtókat egyre kevesebben használják a mindennapokban. Most, hogy a legnépszerűbb operációs rendszer sem igényel ilyet, lehetséges, hogy gyorsul a DVD-meghajtók eltűnésének folyamata.

Már elkészült

A Windows 10 közel végleges, 10240-es verziója tegnap vált letölthetővé a tesztelők számára. Az új változat már nem tartalmaz asztali vízjelet, és kompatibilis a legfrissebb Office alkalmazásokkal. A bolti megjelenésre július 29-ig kell várni, onnantól kezdve egy teljes évig a Windows 7, 8 és 8.1 tulajdonosai

ingyenesen frissíthetnek a legújabb operációs rendszerre, mely egyben az utolsó is lesz.

Olyan értelemben legalábbis, hogy a későbbi Windowsok nem kapnak számot, sem bolti megjelenést. Helyette a Microsoft szolgáltatásként kezeli majd a rendszert, és évente várható egy nagyobb frissítés a már megvásárolt Windowshoz.