Jövő hónapban int búcsút a Google eddigi képmegosztó szolgáltatásának. Helyét egy új alkalmazás veszi át.

A keresőcég augusztus 1-től fokozatosan állítja le a Google+ Photos szolgáltatást, hogy utat engedjen az új Google Photos alkalmazásnak. Az átállással a felhasználók végtelen felhőtárhelyre tehetnek szert.

A Google+ Photosra korábban feltöltött képek nem azonnal kerülnek át az új fiókba, ez viszont nem sokaknak okoz majd fejfájást, lévén a rendszert eleve nem használták olyan sokan. Az új app viszont egyre népszerűbb, mert észrevétlenül, a háttérben szinkronizálja a felhasználó képeit, videóit.

Mindent rendszerez

A Google Photos teljesen ingyenes, és a fent említett végtelen tárhely sem átverés: annyi képet és videót lehet feltölteni rá, amennyit csak akarunk. A rendszer nagy előnye még, hogy a képeken szereplő személyeket automatikusan felismeri, és rendszerezi az anyagokat évek, hónapok és napok szerint.

A nyáron indult alkalmazás egyébként nem tökéletes: nemrég több felhasználó is rámutatott, hogy az app azután is feltölti az anyagokat a felhőbe, ha már törölték az adott készülékről, előtte pedig állatokként azonosította be a sötét bőrű embereket. A Google az utóbbiért külön bocsánatot kért.