Katonáknak és mentőalakulatoknak is jól jöhet az a táblagép, mely víz, sár, por, ütés és hőálló is egyben.

A legtöbb táblagép megbirkózik a mindennapi igénybevétellel, amennyiben viszont extrém körülmények közötti munkáról van szó, egy iPadnek vajmi kevés esélye marad a túlélésre.

Éppen ezért fejlesztette ki a Dell a most bemutatott készüléket: a Latitude 12 Rugged Tablet gyakorlatilag mindent kibír.

A kifejezetten katonák és mentőcsapatok igényei szerint fejlesztett táblagép karcálló, porálló, vízálló, és azt is elviseli, ha valaki 1,2 méter magasból, képernyővel előre ejti a betonra. Sőt, -28 és 62 Celsius fok közötti hőmérsékleten is tökéletesen működik.

Mi több, kesztyűben is lehet vezérelni az érintőkijelzőjét.

Ezt tudja a Latitude 12 Rugged Tablet:

  • Kijelző: 11,6 colos, 1366x768 pixeles felbontás
  • Processzor: 5. generációs Intel Core M
  • Háttértár: maximum 512 gigabájt
  • Operációs rendszer: Windows 8.1

A specifikációk egy részét még homály fedi, így nem derült ki sem a memória mennyisége, sem a kamerák minősége, sőt, az sem, hogy mennyibe fog kerülni a szokatlan tablet. A Dell az akkumulátorról is csak annyit árult el, hogy 12 órán át bírja szuflával. Készült a géphez egy billentyűzet és egy asztali dokkoló is.

Amennyiben ismerős a Dell Rugged elnevezés, az nem a véletlen műve: a gyártó kifejezetten kemény terepre szánt termékcsaládja eddig a notebookok területén terjeszkedett.