A Fehér Házról talán nem a robotok jutnak az ember eszébe, pedig az Egyesült Államok egyik legjobban őrzött létesítményét már ők is látogathatják.

A Fehér Házba gyakran engednek be turistákat, most pedig akár robotok is átléphetik a legendás épület küszöbét, hogy akár személyesen is találkozhassanak Barack Obama elnökkel.

Persze ezek a robotok még nem intelligensek, emberek irányítják őket: fogyatékkal élők és mozgáskorlátozottak, akik egyébként képtelenek lennének gyalog megközelíteni a szuperbiztos létesítményt.

Obama elnöknek szimpatikus a nem mindennapi látogatóForrás: Instagram

Az elnök első robottalálkozójára a fogyatékkal élő emberek egyenjogúságáért létrehozott törvény huszonötödik évfordulóján került sor. Alice Wong rokkantügyi aktivista egy távirányítású gép segítségével "jutott el" a Fehér Házba, ahol maga Obama köszöntötte.

Sajnos kezet fogni nem tudtak, mert arra még nem képes a kamerával és képernyővel felszerelt, kerekeken guruló robot, de talán majd egy eljövendő fejlesztés ezt is lehetővé teszi.

A szokatlan találkát fényképen is megörökítették.

Ezek a távműködtetésű robotok nem új ötleten alapulnak, terjedésük azonban egyelőre lassú. Pedig nemcsak a Fehér Házba juthatnak el a segítségükkel a mozgáskorlátozott emberek, hanem akár más, személyes jelenlétet megkövetelő ügyintézést is le tudnának velük bonyolítani.