Érintésérzékeny lesz az új Samsung-mobil hátlapja

2015.07.22. 12:21

A Samsung legújabb mobilján már a hátlap is érintésérzékeny lesz, így nem lesz gond, ha óriásira sikerül. Új gesztusok és menük érkezhetnek az okostelefonnnal.

A hatalmas tepsimobilok egyik nagy hátránya, hogy az ember egy kézzel nem éri át. Ekkora felületet nem fed le teljesen egy hüvelkyujj, meg kellett osztani a képernyőt, hogy lehessen így is dolgozni, vagy két kézbe venni a mobilt.

Új menük és gesztusok

A Samsung beadott szabványa alapján éppen ezt a problémát küszöbölnék ki azzal, hogy a legújabb okostelefonon már a hátlap is érintésérzékeny lenne,így ha csak egy kézben tartjuk a mobilt, a négy másik ujjal is egyértelművé tehetjük, mire gondol a hüvelyk.

A négy másik ujj mutatja, mit akar a hüvelykForrás: Samsung

Ezzel egyben új menük, parancsok és gesztusok jelenhetnek meg, s egyben egy új megjelenítési felületként is szolgál majd a hátlap, hasonlóan mint a Galaxy Note Edge vagy az S6 Edge széle, ahol a pontos idő vagy az üzenetek villannak fel. Illetve az oldalsó gyorsmenü is akár a hátlapról "húzható" majd elő.

Az Edge-ken megismert gyorsmenük a hátlapra költözhetnekForrás: Origo

Jöhet a phablet!

Így jöhetnek akár a phabletek: a telefonok és tabletek keresztéséből létrejött óriási mobilok, nem lesz gond, hogy a kezünk nem nő együtt az eszközzel. Persze ez még csak egy szabvány, kérdés, hogy a fejlesztést átültetik-e a gyakorlatba.

Mindent a Samsungról: