Drónnal lövöldözött, letartóztatták

drón reaper usa amerika hadsereg
A drónok felderítésre, megfigyelésre, de akár bombázásra is használhatóak
Vágólapra másolva!
Egy fiatal fiú drónra szerelt pisztollyal lövöldözött a családja birtokán. Videót készített, mely vírusként terjedt szét az interneten. Bár ez nem törvénybeütköző, mégis bajba került.
Vágólapra másolva!

A hadsereg régóta használ fegyveres drónokat, a 18 éves Austin Haughwout azonban maga is ki szerette volna próbálni, hogy milyen egy robotrepülőről lövöldözni, így épített egy drónt, ráerősített egy pisztolyt, és a családja saját birtokán reptetve lődözött vele,

gyakorlatilag vakon.

Mindezt videóra vette és feltöltötte a YouTube-ra. A július 10-én kikerült anyagot már több mint 2,8 millióan látták, a reakciók pedig elég visszásak voltak. A felvétel a közösségi médiában is vírusként terjedt, rengeteg negatív hozzászólást és véleményt generálva.

Bár sokan jelentették az esetet, a hatóságok nem vonhatták felelősségre a fiatalembert, ugyanis magánterületen történt az eset, a fegyver teljesen legális volt, a drónt pedig Haughwout apja szerint fia egy iskolai órára készítette.

Vádemelés lett a vége

Bár a drónos videó miatt nem tudták felelősségre vonni, egy későbbi eset miatt mégis vádat emeltek a fiú ellen. A rendőrök ugyanis egy parkolóban szerettek volna kérdéseket feltenni Haughwoutnak, aki azonban válasz nélkül elhajtott.

Amikor pedig emiatt pár nappal később beidézték, a rendőrségen agresszíven viselkedett, ellenállt, és végül le kellett tartóztatni.

A rendőrség szerint Haughwout letartóztatásának semmi köze a drónos videóhoz.