Megsemmisítik magukat a Gmail levelei

2015.07.27. 09:47

Új funkció érhető el a Google levelezését használók számára, mostantól mi döntjük el, meddig lehet elolvasni egy általunk küldött levelet.

Új bővítmény érkezett a Google Chrome böngészőhöz, amely segítségével be tudjuk állítani, meddig legyen olvasható egy általunk küldött üzenet.

Amennyiben leveleinket a Dmail nevű plug-int használva küldjük el, azt bármeddig képesek lehetünk visszahívni, illetve akár automatikus "önmegsemmisítést" is beállíthatunk nála.

Az üzenet 5 másodpercen belül megsemmisíti önmagát - ilyennel most már nem csak a kémfilmekben találkozunkForrás: Origo

A Dmail továbbá azt is megakadályozza, hogy az általunk küldött leveleket a címzett továbbítsa, így biztosak lehetünk benne, hogy a levelet azelőtt sem küldik illetéktelen személynek, mielőtt megsemmisíti önmagát.

Visszahívhatjuk az elküldött leveleket

Múlt hónaptól már maga a Gmail is lehetőséget ad az elküldött e-mailek visszahívására, igaz, ott egyelőre jóval korlátozottabb a funkció: a "küldés visszavonása" funkció a rosszul elküldött levelek gyors visszahívására lett kitalálva, épp ezért maximum 30 másodpercünk van élni ezzel a lehetőséggel.

A Dmail ellenben időkorlát nélkül lehetőséget kínál arra, hogy kimenő leveleinket eltüntessük a címzettek postafiókjából.  

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK