A Microsoft elmondta, milyen nehézségekkel járt megalkotni az operációs rendszert, amit mindenkinek szánnak.

Ma jelent meg a Windows 10, és miközben a Microsoft innentől gőzerővel kampányol amellett, hogy mindenki átváltson az új rendszerre, egy friss interjúban elmondták, hogy a minden felhasználónak szánt operációs rendszer elkészítése milyen nehézségekkel járt.

Azzal viccelődünk a csapattal, hogy másfélmilliárd embernek rendelünk pizzát. - mondta Mohammed Samji, a Microsoft programozója.

Samji elmondta továbbá, hogy a Windows 8-at sokan kritizálták változtatásai miatt, és ugyan a 8.1 eszközölt néhány módosítást, a 10-es számú rendszert mindenképp olyanra akarták elkészíteni, hogy az minden felhasználónak kézre álljon, függetlenül attól, hogy milyen platformot használ.

A Microsoft 2014 januárja óta mérte fel a felhasználók igényeit, és elmondásuk szerint ennek köszönhetően sokat módosítottak az eredeti elképzeléseken.

"Változtattunk a terven. Hozzáadtunk dolgokat, elvettünk dolgokat, hála ötmillió barátunknak, akik tesztelik nekünk a terméket."

Nem véletlenül akartak mindenki kedvére tenni: a cég reményei szerint három éven belül már egymilliárd eszközön lesz feltelepítve a Windows 10.

Ha ön már most rögtön telepíteni szeretné az utolsó Windowst, cikkünkben lépésről lépésre végigvezetjük, hogyan teheti ezt.