Egy amerikai férfi nem tartja elfogadhatónak, ha drónok repülnek a magánterületére.

Nem tűri meg magánterületén az idegen drónok jelenlétét az az amerikai férfi, aki lelőtte a háza fölött keringő robotkoptert. A Kentucky állambeli William Merideth szomszédja egyszer csak arra lett figyelmes, hogy lövéseket hall a kertből.

Merideth elmondta, hogy épp akkor látta meg a ház fölött keringő koptert, amikor tinédzser lánya a kertben napozott. Ezután egyből vadászpuskájáért nyúlt, ám hozzátette, hogy mindaddig várt a drón leszedésével, amíg egyértelműen nem látta, hogy az ő saját területén van.

A rendőrség szerint a drón tulajdonosa a szomszédos házakról akart képeket készíteni, majd az eset után egyből megjelent reklamálni Meridethnél, és elmondta neki, hogy egy 1800 dolláros (kb. félmillió forintos) eszközt pusztított el.

A rendőrség végül a drón tulajdonosának adott igazat, Meridethet vonta felelősségre gondatlanságból elkövetett veszélyeztetésért.

Nem mindenhol tanácsos repkedni

Bár életeket is mentettek már, sok gondot okozhatnak a rossz helyen repkedő drónok. Kaliforniában például a tűzoltók munkáját gátolták amatőr drónpilóták egy erdőtűz során: az állam 75 ezer dolláros jutalmat ajánl azoknak, aki azonosítja a felelősöket.