Borzalmas körülmények uralkodnak a Konami japán játékcégnél. A vállalat nem veszi emberszámba a dolgozóit, gyakori a megaláztatás és állandó a megfigyelés.

Súlyos vádakkal illeti egy munkaügyi jelentés a Konami nevű japán játékkiadót. A forrás szerint a cégnél rosszul bánnak a dolgozókkal, monitorozzák a viselkedésüket, megalázzák őket, sőt, néha a beosztásuktól teljesen idegen és megalázó feladatokat adnak nekik.

A cég irodái tele vannak kamerákkal, melyek azonban nem a biztonságot szolgálják, hanem a dolgozók viselkedését figyelik. Az ebédszünetet időzítőkkel mérik, ha valaki késik, hangosbemondón olvassák be a nevét, hogy így szégyenítsék meg.

Csak a reklámos csapat és a vezetés kap állandó céges e-mailcímet. A többi dolgozóét időnként megváltoztatják, hogy a fejvadászok ne találjanak rájuk olyan könnyen. Sőt, a dolgozók az otthonukban sincsenek biztonságban: amikor egy távozó konamis fejlesztő Facebookon jelentette be, hogy elhagyja a céget, azokat a munkatársait, akik lájkolták a kiírást, megfedték a munkahelyükön.

Ennél is rosszabb viszont, hogy a cég nem bocsátja el azokat a dolgozókat, akikre valamiért már nincs szükség. Helyette megalázó, a munkakörébe egyáltalán nem beletartozó feladatokat ad nekik. Ilyen a Konami fitnesstermeinek takarítása, vagy a cég tulajdonába tartozó játégképgyárak futószalagos munkái.

Sok támadás érte őket

A Konamit többen támadták az utóbbi időben, elsősorban azóta, hogy a cég elbocsátotta Kodzsima Hideo játékfejlesztőt, és törölte a Silent Hills című horrorprogramot. Utóbbiról "elfelejtett" szólni az érintetteknek, Norman Reedus színész például onnan tudta meg, hogy a játék, melyben főszerepet vállalt, nem készül el, hogy senki sem hívta fel a szerződése meghosszabbítása miatt.